Vycházka do okolí Frýdlantu a prohlídka Zámeckého pivovaru Frýdlant

V sobotu 17.1.2015 jsme pro členy našeho klubu a další příznivce turistiky připravili vycházku do okolí Frýdlantu – z Arnoltic údolím Bulovského potoka přes Jaklovo údolí zpět do Frýdlantu se zakončením v Zámeckém pivovaru Frýdlant, kde byla dohodnuta prohlídka. Trasa maximálně 10 km.

Přestože asi v osm hodin začalo slušně pršet, dorazilo na sraz na autobusovém nádraží v devět hodin překvapivě dost turistů a tak z Arnoltic za trvalého deště vyrazilo celkem 26 dospělých a 2 děti.

Pršet přestalo asi po třech kilometrech před brodem Bulovského potoka (západní rozcestí) a tak se hned zlepšila nálada. Cestu zpestřila i 2 telata, která utekla z ohrady a část cesty do Jaklova údolí šla před námi. Nakonec podběhla pod ohradníkem ke zbytku stáda a začala bučet jakoby nám chtěla za nucenou procházku vynadat.

V Jaklově údolí ještě některé čekala příjemná zastávka u Jardy s ochutnávkou (DĚKUJEME).

Potom už jen cesta z kopce na oběd v jídelně Miroslava Proška a přesun do Zámeckého pivovaru Frýdlant. Tam se nás sešlo celkem 32 a na dvě poloviny jsme absolvovali zajímavou prohlídku celým areálem pivovaru s podrobným výkladem. Příjemné bylo i posezení v Pivovarském klubu a ochutnávka piv Albrecht 12° světlé, Albrecht 13° černé, Albrecht IPA 17°.

Děkujeme tak Marku Vávrovi za umožnění prohlídky pivovaru a Pavlu Paloušovi za zajímavý výklad během prohlídky a frýdlantskému pivu a pivovaru přejeme tradiční „Dej Bůh štěstí“.

Mapu s plánkem trasy si můžete prohlédnout na http://www.mapy.cz/s/fjQm

 

 


Komentáře

Vycházka do okolí Frýdlantu a prohlídka Zámeckého pivovaru Frýdlant — 2 komentáře

  1. Moc se nám to líbilo, tentokrát nás provedl p. Palouš i prostorami, kterými loni, když jsme byli se zahrádkáři na prohlídce, neprovázel.
    A v neděli odpol. jsem přemýšlela, jestli si nemám dojít na pivo – bezva nekuřácké posezení. Zdravím, A.

  2. Konečně po půl roce zase nějaký článek i s fotografiemi o naši bohaté činnosti. Je to moc hezky udělané. Všem se to určitě bude líbit. Děkujeme, jen tak dál. Vašek M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..