Podzimní brigáda a Svatý Martin na rozhledně

Vážení přátelé, turisté,
Uplynulou sobotu proběhly v areálu rozhledny Frýdlant dvě akce.
Dopoledne se za hojné účasti členů našeho klubu, mrazivého počasí a slabého sněžení uskutečnila plánovaná brigáda na zvelebení našeho areálu. Sešlo se opravdu hodně brigádníků, kteří odvedli spoustu práce. Pořezali jsme nějaké drobné nálety a pohrabali jsme napadané listi.
Uklidili jsme v klubovně a po několika  letech jsme se odhodlali k radikálnímu řezu s nádobím v kuchyni. Koupili jsme nové talíře, příbory, hrnky a skleničky různých druhů, částečně za přispění města Frýdlant. Od soboty máme v klubovně všechno nádobí sjednocené a dostatek od každého druhu.
Pro všechny účastníky brigády bylo zajištěno občerstvení ve formě výborné gulášovky a soudku svijanského piva Zámecký máz 11°. Některé účastnice opět přinesly výborné pečené domácí sladkosti, tak se hned lépe pracovalo…
Chtěli bychom všem velmi poděkovat za odvedenou práci. V letošní zimě bychom chtěli všechny poprosit o účast na zřejmě dvou dalších brigádách. Termíny včas oznámíme.
V podvečer po brigádě jsme se sešli na rozhledně, abychom oslavili tradici staročeského zvyku Svatého Martina.
Ochutnali jsme nová letošní vína a dále i loňská kvalitní vína za super ceny. Jako svatomartinské  menu se podávala husí paštika, husí kaldoun a husí stehna s knedlíkem a zelím. Na výběr bylo rovněž pečené vepřové koleno.
Podle ohlasů zúčastněných se akce vydařila, dobře jsme se pobavili a i husa byla výborná.
Letošní akce proběhla za účasti celkem dvaceti lidí.
Rádi bychom tímto nastartovali novou tradici posezení v naší klubovně při příležitosti Svatého Martina.
Výbor KTF.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..