45. ročník Josefovské vycházky

Trasy:

Pěší 13,5 km (↑251m ↓141m https://mapy.cz/s/menatopela):

Od startu na náměstí po cyklotrase č. 3059 do Zámecké ulice, kde se napojíme na žlutou TZ, po které pokračujeme přes rozcestí u zámku, okolo tenisových kurtů, přes Hág až k rozcestí Větrov – Zátiší. Dále půjdeme vlevo po vlastním značení přes Libereckou silnici, tzv. Dvořákov a dojdeme až na Dubinskou cestu, na které se dáme vlevo a pokračujeme po cyklotrase č. 3065 až na rozcestí před rybníkem Netík a zde se dáme vpravo na cyklotrasu č. 3064 a po ní dojdeme okolo penzionu Hubert až do cíle, který je v Hospodě U Cimpla ve Ferdinandově.

__________________________________________________________________

Pěší 16 km (↑479m ↓370m https://mapy.cz/s/lezefuhepo):

Od startu společně s trasou 13,5 km až k rozcestí Větrov Zátiší a dál po žluté TZ až na rozcestí Hřebenový buk, kde odbočíme vlevo a po zelené TZ přes Skalní hrad dojdeme až do Oldřichovského sedla k Hausmance U Kozy. Dále pokračujeme po modré TZ Starou poutní cestou až na rozcestí před rybníkem Netík a zde se dáme vpravo na cyklotrasu č. 3064 a po ní dojdeme okolo penzionu Hubert až do cíle, který je v Hospodě U Cimpla ve Ferdinandově.

______________________________________________________________

Cyklo 18,6 km (↑369m ↓254m https://mapy.cz/s/babekusoru)

.

Od startu na náměstí po cyklotrase č. 3016 ulicí Č.S.A., Zámeckou až k Frýdlantskému pivovaru, okolo něj přes most přes řeku Smědou jedeme směr Raspenava – a u viaduktu přes železniční trať se připojíme ke žluté TZ po které dojedeme až k rozcestí Větrov – Zátiší. Zde se dáme vlevo a dojedeme až k Liberecké silnici, po které se dáme doprava směr Oldřichov a dojedeme až do Oldřichovského sedla k Hausmance U Kozy. Zde odbočíme doleva a po cyklotrase č.3006 po Viničné cestě dojedeme až do Ferdinandova k býv. Lesní restauraci, kde odbočíme vlevo na cyklotrasu č.3064 a po ní dojedeme až do cíle, který je v Hospodě U Cimpla.

________________________________________________________________

Cyklo 25,9 km (↑397m ↓283m pro silničáře, jen po asfaltu https://mapy.cz/s/bogodosuke)

Od startu na náměstí po cyklotrase č. 3059 ulicí Č.S.A., Zámeckou ulicí okolo zemědělské školy až přijedeme k hlavní silnici – zde vpravo směr Nové Město až na křižovatku, kde pojedete mírně vlevo směr Horní Řasnice a Jindřichovice okolo bývalé Prefy až na křižovatku u větrné elektrárny – zde vpravo směr Nové Město až k benzince – zde vlevo na náměstí a dále po silnici směr Hejnice přes Ludvíkov a Lázně Libverda. V Hejnicích pojedeme ke klášteru, před kterým odbočíme vpravo směr Ferdinandov. Ve Ferdinandově u obratiště autobusů odbočíme vpravo a okolo bývalé samoobsluhy dojedeme až do cíle, který je v Hospodě U Cimpla.

Zpět buď vlakem – z cíle to je 1,5 km do Hejnic na nádraží odkud jezdí vlak každou hodinu 43 minut po celé až do 18:43 hod, anebo zpět zase po svých.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..