Tradiční jarní minidovolená

Stalo se již mnohaletou tradicí, že naše „trochu věkově mladší odnož KTF“ vždy na přelomu května a června vyráží na prodloužený víkend do některé lokality naší krásné vlasti, kde vždy podnikneme nějaké turistické, či cykloturistické aktivity, tak po večerech doženeme nějaké oslavové resty, na které doma není čas – letos jedny narozeniny a jeden svátek. Přestože každý rok se snažíme jezdit někam jinam, letos jsme se opět po roce vrátili  do Janských lázní, protože před rokem jsme tam zažili pouze povodně a z chalupy jsme téměř nevylezli.

Takže s nadějí, že horší počasí než loni už být nemůže jsme ve čtvrtek 5.6. ráno vyrazili. Bylo nás celkem 11 z toho 9 členů KTF. Protože počasí bylo celkem pěkné, někteří jsme již v Horním Polubném sundali kola z auta a poračovali vlastními silami. Díky častým semaforům podél Jizery kvůli rekonstrukci silnice jsme na kole dokonce ještě jednou naše motorizované kolegy  předjeli. Cestou přes Vrchlabí, Černý důl a Hofmanovy boudy jsme najeli asi 55km. Na chalupě na nás stejně jako loni čekala domácí bábovka od paní majitelky a naražený svijanský soudek od již zabydlených kamarádů. Zjistili jsme že 1. června byla otevřena Letní krkonošská pivní stezka k jejímuž splnění je třeba navštívit čtyři krkonošské minipivovary a v každém si dát 2 piva, což byla výzva.

Přestože večer proběhla menší oslava Michalových narozenin, v pátek byl časný budíček a již v 7.10 jsme odjížděli autobusem do Pece pod Sněžkou s jediným cílem – nejvyšší hora ČR. Někteří šli z Pece až nahoru po svých, někteří po svých na Růžovou horu a dále lanovkou, další využili nové lanovky již z Pece. Všechny tři skupiny jsme se sešli na Luční boudě, kde jsme ochutnali pivko z místního nejvýše položeného pivovaru v republice a 1/4 pivní stezky byla splněna. Dále jsme šli přes Výrovku, Dvorskou boudu na Friesovy boudy, kde mají rovněž svůj minipivovar a tak po další ochutnávce bylo 1/2 pivní stezky splněno. Ještě nás čekala cesta přes Hrnčířské boudy a Kolínskou boudu až na Černou horu odkud jsme jen tak tak stihli poslední lanovku v 18 hod do Janských lázních  Někteří ušli 30km, další 26 a i ti kteří jeli lanovkou až na Sněžku měli na kontě přes 20km. Byli jsme celkem znavení, ale ne tolik abychom se večer ještě řádně nepodívali na soudek Svijanské výroční 450ky, kterou pro nás zařídil z důvodu svého svátku Darek.

Protože druhá polovina pivní stezka se nacházela ve Vrchlabi tak mi čtyři cyklisti jsme v sobotu dopoledne vyrazili přes Svobodu nad Úpou, Trutnov staré předměstí, Hostinné, Kunčice nad Labem do Vrchlabí, což bylo asi 50km. Zde jsme úspěšně našli zbylé dva minipivovary „Pivovarská bašta“ a „Hendrych“, čímž byla Letní krkonošská pivní stezka splněna! My dříve narození cyklisté jsme usoudili, že po návštěvě dvou pivovarů bude nejlepší využít cyklobusu z Vrchlabí do J. lázní, tak mlaďasové to zvládli i zpět přes Hofmanovy boudy na kole a přidali si dalších asi 15km. Ti co nejeli s námi na kole, tak prý podnikli nějakou tustickou trasu okolo Janských lázní a navštívili kulturní program k zahájení letní lázeňské sezóny, který ten den zrovna probíhal.

V neděli pro cestu zpět zvolili mlaďasi kolo na celou trasu a ujeli tak dalších cca 88km. Co dodat? Skvělé ubytování, na rozdíl od loňska krásné počasí, dobrá nálada a i nějaké ty nachozené a naježděné kilometry.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..